SATSANG MET DANIËL

2019

Satsang of Satsanga is een woord dat afkomstig is uit het Sanskriet en is een samenstelling uit twee woorden: Sat = waarheid en Sanga = gemeenschap. Letterlijk betekent het dan ook: een gemeenschap met de Hoogste Waarheid. In de praktijk betekent het een bijeenkomst met een leraar of lerares. De Hoogste Waarheid wordt besproken in een open dialoog tussen de leraar en de deelnemers met het doel om het bewustzijn van de deelnemer te verhogen door bewust te worden van de paradox van dualiteit. Dualiteit bestaat alleen maar in onze mind en is een product van afgescheidenheid, de illusie van het ik en de behoefte om meningen te delen met anderen door gebruik te maken van woorden en gebaren. Non-dualiteit betekent Alles één is, één energie, één bewustzijn. Deze eenheid is de hoogste waarheid.

Tijdens de Satsang zal DaniëL zijn antwoorden geven vanuit zowel het uitgangspunt van non-dualiteit als van de Tantra. Voor de duidelijkheid: elke poging om non-dualiteit uit te leggen door gebruik te maken van woorden (en dus dualiteit) is natuurlijk totale onzin… Non-dualiteit is een ervaring die alleen maar ervaren kan worden als de deelnemer, de leerling, de mens volledig aanwezig is in het nu dat wil zeggen: de mind is uitgeschakeld. De mind kan alleen refereren naar en functioneren in het verleden of in de toekomst.

De vorm van de bijeenkomsten zoals DaniëL deze tot nu toe gaf, nl. luisteren naar een les, is een passieve vorm. Wij hebben besloten deze structuur te veranderen naar een actieve dialoog die wordt gecreëerd door de deelnemers zelf. De bijeenkomsten zijn niet gekoppeld aan een bepaald onderwerp. Iedereen mag tijdens deze bijeenkomsten elke vraag stellen die hij/zij wil zonder belemmering of taboes.

Voordat een Satsang bijeenkomst plaatsvindt vragen wij de deelnemers om van tevoren hun vragen voor te bereiden, deze eventueel op te schrijven en mee te nemen. Zonder vragen zal er geen Satsang zijn.

De Satsang zal duren tussen 2 en 3 uur. Daarna zijn de deelnemers uitgenodigd voor thee en koekjes en vrij om met elkaar te communiceren.

Deelname aan een Satsang met DaniëL is op basis van vrijwillige bijdrage. Wanneer je voelt dat dit juist voor je is ben je vrij om Dana te doneren. Lees HIER wat Dana is.

Wanneer
Eén zondagmiddag in de maand vanaf 13:00u.
Let op: wij beginnen op tijd, d.w.z. precies om 13:00u. Na deze tijd is de deur gesloten en is er geen mogelijkheid meer om binnen te komen.

Datums 2019:

6 januari
10 februari
3 maart
14 april
12 mei
9 juni
Geen bijeenkomst in juli
Geen bijeenkomst in augustus
15 september
13 oktober
10 november
15 december

Waar
Centrum voor Maha Kundalini Tantra
Zeswielen 13C, 1823 DK, Alkmaar

Aankomsttijd
Vanaf 12:30uur is de deur geopend en ben je van harte welkom in het centrum.

Kosten
Dana, dat wil zeggen op vrijwillige basis.

Voorbereiding
♥ Draag makkelijk zittende, liefst witte, kleding.
♥ Draag bij aankomst kleding die vrij is van (restjes van) parfum, aftershave, haren van huisdieren, rooklucht etc.
♥ Vermijd alle verzorgingsproducten die een chemische geur geven/toevoegen aan je lichaam.
♥Indien je een eigen meditatiekussen hebt mag je deze meenemen. Er zijn meditatiekussens aanwezig voor wie (nog) geen eigen  kussen heeft. Yogamatten zijn ook aanwezig.

Gratis Parkeren: in deze LINK hebben we een, hopelijk verhelderende, plattegrond toegevoegd. Parkeren op het terrein is verboden.

Scroll Up