WIE OF WAT ZIJN JOUW INSPIRATIEBRONNEN?

Inspiratie is een vonk van energie en betekenis die soms en ineens kan verschijnen.
Inspiratie maakt de verbinding met onze creatieve, latente potentie.

Het is een gevoel van vitaliteit en verbinding die ons creatiever en meer aanwezig laat zijn in het moment. Het effect van inspiratie heeft de neiging snel te verdwijnen dus zoeken mensen vaak inspiratiebronnen om steeds weer contact met deze universele, wijze energie te maken. Als we van tijd tot tijd geen verbinding hebben of geen actief gebruik maken van onze inspiratiebronnen, voelen wij ons leeg, somber, zwak en eenzaam.

Inspiratie kent vele gezichten en ieder van ons denkt en ervaart dit op een andere wijze en maakt op verschillende manieren verbinding met verschillende inspiratiebronnen.
Horen we de verbinding met onze inspiratiebronnen telkens opnieuw te zoeken en te vernieuwen? Kan deze bron van vitale voeding niet intern worden gevonden? Een interne functie die we kunnen gebruiken zonder externe prikkels te hoeven aanspreken? Iets om over na te denken…

De meeste mensen “tanken bij” door gebruik te maken van externe bronnen, maar er zijn mensen die zich voortdurend verbinden met een intern deel in zichzelf, een oneindige bron van universele wijsheid en creativiteit.

Externe inspiratiebronnen zijn oa:
1. andere mensen
2. vormen van kunst en creativiteit
3. de natuur en al haar schepselen.

Interne inspiratiebronnen zijn oa:
1. intelligentie
2. levenservaring
3. associaties
4. Kundalini-ontwaking en -stijging
5. dromen
6. diepe meditatie.

En jij? Wie of wat zijn jouw inspiratiebronnen? Zijn ze vooral intern of extern te vinden? Ligt het in de natuur, in je relaties, in cultuur (zoals in films of boeken) of in iets anders?

Wie of wat jouw inspiratiebronnen ook zijn, neem de tijd om deze bronnen aandachtig te bestuderen en observeer jouw relatie met ze. Vraag jezelf af wie of wat je leven zinvol maakt en wie of wat in je leven je een gevoel van vitaliteit, creativiteit en verbinding geeft.