Wat is Kundalini en waar kun je het vinden?

 

Het ontwaken van Kundalini is een eeuwenoude, belangrijke, aangename en fundamentele ervaring in de spirituele reis van de mensheid.

Tantra claims dat het bereik van mentale en fysieke ervaringen kan worden verbreed. Via de zintuigen kan je mind een ervaring hebben die voorbijgaat aan de grenzen van tijd, ruimte en materie. Deze ervaring is een volledige Kundalini ontwaking.

Kundalini is een sluimerend energiepotentieel in het menselijk lichaam, gezeteld bij de wortel van de wervelkolom. Met gebruik van de juiste begeleiding en technieken kan deze sluimerende energie worden gemanipuleerd tot complete zelf-realisatie.

Dit energiepotentieel bevindt zich in het mannelijk lichaam in het perineum, tussen de urine-en uitscheidingsorganen. In het vrouwelijk lichaam vind je de locatie aan de basis van de baarmoeder, in de baarmoederhals. Deze locatie is bekend als de mooladhara chakra en het is daadwerkelijk een fysieke structuur: een kleine klier die fysiek gevoeld kan worden. Het ontwaken van de Kundalini genereert elektrische impulsen door het hele lichaam en deze impulsen kunnen met wetenschappelijke apparatuur gemeten worden.

Hoewel gezegd wordt dat Kundalini gezeteld is in de mooladhara chakra, zijn we allemaal in verschillende fases van evolutie en in sommigen van ons kan de Kundalini al hogere chakra’s hebben bereikt.

6 + 7 =