VAN SPIRITUELE STILSTAND TOT BEWEGING

De plek waar je nu bent in je spirituele ontwikkeling is het resultaat van al jouw gedachten, jouw woorden en jouw daden vanaf je geboorte tot nu toe. Sta eens stil en stel jezelf de volgende vragen ‘Waar sta ik nu? ‘Voel ik me trots en tevreden betreft mijn spirituele ontwikkeling? Hoe is mijn relatie met de Universele Spirit? Er zijn verschillende meningen en daardoor ook verschillende overtuigingen betreft ware spirituele ontwikkeling. Het uitgangspunt van Maha Kundalini Tantra is ‘Alles Is Energie’ . Vanuit deze visie kan daarom alles worden beschreven vanuit de Universele wetten van energie. Volgens Maha Kundalini Tantra betekent Ware Spirituele ontwikkeling een harmonie-scheppende energetische transformatie van nemende naar gevende energetische eenheid. Het gaat om een harmonieuze gezamenlijke schepping van jou en de Spirit, een evenwichtig partnerschap.

De weg van consument naar producent

De meeste van ons leven als nemende in plaats van gevende energetische eenheden. Leef vanuit de ervaring dat je een cel bent in een lichaam, dat wij allemaal cellen zijn in en van hetzelfde lichaam. Wat als elke cel alleen maar zou nemen in plaats van geven? Creëert het ziekte en disharmonie of gezondheid en harmonie?
  • Je laadt je als mens op door te geven.
  • Hoe meer je geeft, hoe meer je wordt opgeladen.
  • Elke keer dat je neemt, verlies je energie.
  • Hoe meer je neemt, hoe meer het je verzwakt en je de behoefte blijft hebben om te willen nemen.
Vergelijk je mind met een consument. Hij wil kopen, hebben, nemen, consumeren, maar dit is een tijdelijke illusie. De mind neemt en zuigt als het ware van buiten naar binnen, Elke vorm van disharmonie wordt volgens de mind veroorzaakt door anderen. Je ouders, je partner, je werk, je kinderen, de docent, de buurman of door het slechte weer, zolang het maar buiten jezelf te vinden is. Zelden ervaart onze mind zich als de schepper van onze ellende. Het hart werkt andersom. Het geeft en verspreidt haar energie als het ware van binnen naar buiten.

Onthoud: De Mind Neemt, Het Hart Geeft.

Wie is op dit moment bij jou de baas? Je mind of je hart? De meeste mensen zullen deze vraag beantwoorden met ‘En en’. Dat klopt, maar dit antwoord is niet accuraat genoeg. Eén van hen, de mind óf het hart, is dominanter dan de ander en bepaalt daardoor ons uitgangspunt in het leven. Zolang je mind de baas is, steun je de energetische eigenschap van consumptie. Daarom is het zo moeilijk de switch te maken van consument naar producent, van nemen naar geven.

Van stilstand tot beweging

Niet bewegen betekent energetisch dood ofwel stilstand. Als je bezig bent met hoe je je hoort te bewegen, wat is de juiste beweging, actie of daad, dan kom je niet tot beweging en blijf je dus energetisch levenloos. Iedereen kent het: de meeste mensen zijn bezig met denken en overwegen wat voor acties en stappen ze horen te nemen omdat ze gericht zijn op de door hen gewenste resultaten. Dit zorgt voor verlamming, angst en twijfel. Elke daad en elk resultaat van een daad is geworteld in de toekomst en niet in het heden. We willen controle en zekerheid betreft de resultaten van onze daden terwijl dit onmogelijk is omdat de toekomst een idee is in ons hoofd, geen realiteit. Wat doeners onderscheid van stilstaande mensen is hun uitgangspunt. De doeners weten dat ze geen volledige controle kunnen hebben op de resultaten van hun daden, geen succes-garantie en geen zekerheid. Ze accepteren dit en zijn voorbereid om na het uitvoeren van de daad, de eventueel noodzakelijke aanpassingen en correcties uit te voeren om het gewenste resultaat de beste kans van slagen te geven. Je volgt cursus na cursus met het idee dat je daarna je beroep pas echt goed kunt uitvoeren, avonden bezig zijn met het ontwerpen van je mooiste visitekaartje of eerst alle huishoudelijke taken uitvoeren zodat je vervolgens met rust en alle aandacht aan je zelfmanifestatie kunt werken. Het feit dat je niet beweegt is het resultaat van al jezelf gecreëerde ankers, obstakels en afleidingen
Het resultaat van niet bewegen betekent energetische disharmonie in je en om je heen wat kan resulteren in o.a. een relatiebreuk, depressie, frustratie, emotioneel afstandelijkheid, boosheid, agressie en/of fysieke klachten.

Energetische Zelfmanifestatie

De energetische definitie van zelfmanifestatie is een eindeloos onbreekbare ketting van een dynamische en harmonieuze beweging.Bewegingen creëren mogelijkheden; dit is een Universele Wet! Beweging creëert mogelijkheden, opent deuren en brengt wijsheid met zich mee. Het maakt niet uit welke beweging je maakt, als je maar beweegt!

De ultieme vorm van harmonieuze beweging

In contradictie met wat de meeste mensen denken, is meditatie de ultieme vorm van harmonieuze beweging. Meditatie betekent zijn in het moment. De beoefenaar voert dit uit door gebruik te maken van concentratie. In het moment is het onmogelijk om te denken, je kunt alleen maar ervaren. Zie de metafoor van een hardloper die in de starthouding wacht op het startschot: het moment waarop de hardloper de meeste stress ervaart. Wanneer de hardloper in actie is, valt de spanning weg. Hij doet, hij beweegt. Het is de beweging die ont-spanning creëert.

Wanneer je ervaart, beweeg je moeiteloos.

Energetische Stroming
Je bent geboren als een ONbeperkte energetische structuur. Onbeperkt betekent dat je niemand jou laat begrenzen, ongeacht hoe, waar en wanneer. Deze vrijheid staat in je geheugen gegrift. Jezelf zijn betekent dat JIJ bepaalt wat je met jouw energie doet. Meer specifiek: het is jouw energie, niet je mind, die bepaalt wat je doet. Zowel mentaal, fysiek als emotioneel laten wij ons chronisch beperken door onze opvoeding, het onderwijs, de media, de maatschappij etc. Je leven lang verlang je ernaar van deze beperkende ‘NEE!” af te komen. Dit verlangen uit zich in continu bezig zijn met het tonen van weerstand in plaats van komen tot beweging.

Weerstand creëert weerstand. Weerstand creëert nooit vrijheid. Weerstand consumeert zoveel energie…

Om jezelf te zijn hoor je van je weerstand af te komen. Manifesteer jezelf, toon je expressie, stel jezelf niet op als een grijze muis, maar kom in beweging. Het is de samenstelling van alle individuen die de stam bepaalt.  
Het Bewegingsrecept:
  • Doen i.p.v. protesteren, klagen en twijfelen
  • Bewegen i.p.v. overwegen
  • Kiezen i.p.v. oordelen
  • Loslaten i.p.v. vasthouden
  • Vertrouwen i.p.v. vrezen